RECEPT – HABANERO HOVĚZÍ CHILLI BURGER

RECEPT – HABANERO HOVĚZÍ CHILLI BURGER

4 porce extra ostrého Habanero chilli burgeru.

Základem jsou chutné hovězí karbanátky a Habanero chilli papričky. Většina papriček habanero dosahuje pálivosti 200 000 – 300 000 SHU. Pro srovnání kajenský pepř má 30 000-50 000 SHU, paprička Trinidad Moruga Scorpion má 2 000 000 SHU.

Na hovězí karbanátky budeme potřebovat:

  • 800 g hovězího svíčkové (15% tuku)
  • 1/2 lžičky drcené Habanero papričky
  • 1 vejce
  • 4 stroužky česneku
  • svazek petrželky
  • mletý pepř
  • sůl

Hovězí svíčkovou dvakrát nameleme a smícháme s vejcem, drcenou Habanerou papričkou, drceným česnekem, sekanou petrželkou, ochutíme pepřem a solí.

Necháme chvilku odležet a tvarujeme karbanátky, které vkládáme na pomaštěný gril (olejem nebo špekem) a pečeme po obou stranách.

Náplň chilli burgeru:

  • 4 plátky čedaru
  • 2 čerstvé Habanero papričky
  • 4 lístky hlávkového salátu
  • 8 plátků slaniny
  • 1 bílá cibule
  • kečup
  • plnotučná hořčice

Nejdříve na gril dáme opéct kousky slaniny. Rozkrájené housky dáme také rozpéct na gril, vždy jednu půlku potřeme kečupem, druhou hořčicí, obložíme karbanátkem, plátkem čedaru, plátkem salátu, kolečkem cibule a na vrch položíme dva menší plátky čerstvé chilli Habanero papričky a dokončíme dvěma plátky opečené slaniny. Pokud nemáte čerstvé Habanero papričky můžete je vynechat, i tak bude burger pekelně ostrý.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

  • Doprava
    do 48 hodin
  • Infolinka
    +420 606 900 414
  • Nízké ceny
    pro každého
  • Affiliate
    +420 606 900 414