Košík je prázdný.
Košík je prázdný.
4 porce extra ostrého Habanero chilli burgeru.
Základem jsou chutné hovězí karbanátky a Habanero chilli papričky. Většina papriček habanero dosahuje pálivosti 200 000 – 300 000 SHU. Pro srovnání kajenský pepř má 30 000-50 000 SHU, paprička Trinidad Moruga Scorpion má 2 000 000 SHU.
Na hovězí karbanátky budeme potřebovat:
Hovězí svíčkovou dvakrát nameleme a smícháme s vejcem, drcenou Habanerou papričkou, drceným česnekem, sekanou petrželkou, ochutíme pepřem a solí.
Necháme chvilku odležet a tvarujeme karbanátky, které vkládáme na pomaštěný gril (olejem nebo špekem) a pečeme po obou stranách.
Náplň chilli burgeru:
Nejdříve na gril dáme opéct kousky slaniny. Rozkrájené housky dáme také rozpéct na gril, vždy jednu půlku potřeme kečupem, druhou hořčicí, obložíme karbanátkem, plátkem čedaru, plátkem salátu, kolečkem cibule a na vrch položíme dva menší plátky čerstvé chilli Habanero papričky a dokončíme dvěma plátky opečené slaniny. Pokud nemáte čerstvé Habanero papričky můžete je vynechat, i tak bude burger pekelně ostrý.